Novica
15.05.2007
Premier Janez Janša: Slovenska vojska je ohranila svojo čast

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je na današnji slavnostni akademiji ob dnevu Slovenske vojske poudaril, da je le ta v času od svojega nastanka pa do danes ohranila enega najtrdnejših temeljev, ki obstajajo v vrednostnem sistemu – čast.

 

(Foto: Nebojša Tejić/Salomon 2000)

 

Premier je tudi poudaril, da so Slovensko vojsko po osamosvojitveni vojni čakale zahtevne naloge pri zavarovanju in utrditvi slovenske državnosti ter težko delo pri uvajanju standardov zveze NATO, kakor tudi druge mednarodne obveznosti.

»Poklic vojaka ni navaden poklic, temveč je to težko in odgovorno delo, ki od vsakega posameznika zahteva izpostavljenost velikim tveganjem,« je še poudaril premier Janez Janša. Dodal je tudi, da to delo do zdaj ni bilo zadovoljivo nagrajeno in plačano, ter ob tem opozoril tudi na spremembe in izboljšave, ki jih prinaša novi Zakon o Slovenski vojski.

 

Danes je Slovenija v samem vrhu članic zveze NATO po prispevku v mirovnih operacijah glede na število prebivalcev, saj današnji dan na različnih misijah v tujini praznuje več kot 700 pripadnikov Slovenske vojske, je v svojem še dejal predsednik vlade Janez Janša.

 

Govor predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam