Novica
14.12.2007
Premier Janez Janša se v Bruslju udeležuje zasedanja Evropskega sveta

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se danes v Bruslju udeležuje tradicionalnega decembrskega Evropskega sveta. V središču pozornosti tokratnega srečanja bo vprašanje Kosova, visoko na dnevnem redu pa bodo tudi globalni izzivi Evrope in njena vloga v svetu. Razprava bo tekla o pravosodnih zadevah, migracijah in socialno-ekonomskih temah. Voditelji bodo poleg tega odločali o mandatu »skupine za razmislek«, ki naj bi obravnavala vprašanja evropske prihodnosti.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Premier Janez Janša je v izjavi pred začetkom zasedanja izrazil pričakovanje, da bo tokratni Evropski svet sprejel oceno, v kateri bo izraženo jasno stališče, da sedanje stanje na Kosovu ni vzdržno in da so potrebni naslednji koraki. »Pri tem je pomembno, da ima Evropska unija iniciativo in da je v naslednjih mesecih potrebno izgraditi zelo modro in natančno časovnico,« je dejal premier.

 

V zvezi s približevanjem Srbije Evropski uniji pa je predsednik slovenske vlade dejal, da Slovenija podpira evropsko perspektivo Srbije ter bo tudi predlagala nekatere konkretne korake, katere pa je potrebno najprej uskladiti z drugimi državami članicami povezave.

Nazaj na seznam