Novica
09.01.2008
Premier Janez Janša in predsednik Državnega sveta RS za krepitev sodelovanja

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je drevi sprejel novega predsednika Državnega sveta RS mag. Blaža Kavčiča, s katerim sta ob tej priložnosti osrednjo pozornost namenila možnostim za krepitev prihodnjega sodelovanja med vlado in državnim svetom.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Predsednik vlade je predsedniku državnega sveta zagotovil podporo pri iskanju vseh možnosti, s katerimi bi v prihodnje Državnemu svetu RS omogočili, da bi se lahko bolj zgodaj vključeval v zakonodajni postopek. Predsednik državnega sveta mag. Blaž Kavčič se je zavzel, da bi bilo Državnemu svetu RS v tem okviru omogočeno tudi vlaganje amandmajev.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Sogovornika sta pozornost namenila tudi vprašanju vloge državnega sveta v prihodnje, pri čemer sta se strinjala, da je potrebno odpreti prostor razpravi o tem vprašanju. Premier Janez Janša je ob tem dejal, da v zadnjem letu mandata vlade ter ob dejstvu, da Slovenija v prvi polovici leta predseduje Svetu EU, korenitejših sprememb, ki bi zahtevale tudi ustavno, dvotretjinsko večino, ni pričakovati. Predsednik mag. Blaž Kavčič je zagotovil, da bo državni svet v omenjeni razpravi deloval konstruktivno z namenom iskanja najboljših rešitev.

Nazaj na seznam