Novica
18.01.2008
Premier Janez Janša na slovesnosti ob uvedbi evra na Cipru

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša se bo v petek, 18. januarja 2008, na povabilo ciprskega predsednika Tassosa Papadopoulosa udeležil slovesnosti ob uvedbi evra v Republiki Ciper, na kateri bo nastopil tudi kot govornik.

 

Ob robu slovesnosti se bo predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša pogovarjal tudi z gostiteljem, predsednikom Republike Ciper, Tassosem Papadopoulosom. Namen udeležbe premierja Janeza Janše je nadaljevanje intenzivnega političnega dialoga in sodelovanja z Republiko Ciper v času slovenskega predsedovanja Svetu EU. V pogovorih ob robu slovesnosti bo poudarek na prioritetah slovenskega predsedovanja in tistih področjih politik Evropske unije, kjer ima Republika Ciper poseben interes.

 

Poleg predsednika vlade Janeza Janše se bo slovesnosti udeležil tudi minister za finance dr. Andrej Bajuk.

 

Program obiska predsednika Vlade RS in predsednika Evropskega sveta

 

16.50

prihod predsednika Vlade Republike Slovenije in predsednika Evropskega sveta Janeza Janše pred Predsedniško palačo

 

Lokacija: Predsedniška palača, Nikozija, Ciper

 

FOTOTERMIN!

 

sledi

srečanje predsednika Vlade Republike Slovenije in predsednika Evropskega sveta Janeza Janše s predsednikom Republike Ciper Tassosom Papadopoulosom

 

Lokacija: Predsedniška palača, Nikozija, Ciper

 

FOTOTERMIN!
 

17.50

izjava za medije predsednika Republike Ciper Tassosa Papadopoulosa ter predsednika Vlade Republike Slovenije in predsednika Evropskega sveta Janeza Janše

 

Lokacija: Predsedniška palača, Nikozija, Ciper
 

19.30 - 21.00

začetek slovesnost ob uvedbi evra (z nagovorom predsednika Vlade Republike Slovenije in predsednika Evropskega sveta Janeza Janše)

 

Lokacija: Mestno gledališče (Nicosia Municipal Theatre), Nikozija, Ciper 

 

* vsi navedeni časi so lokalni

Nazaj na seznam