Novica
08.03.2008
Premier Janez Janša čestital novim članom Evropske akademije znanosti in umetnosti iz Slovenije

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je čestital škofu msgr. dr. Antonu Jamniku, rektorju Univerze v Mariboru, prof. dr. Ivanu Rozmanu, izr. prof. dr. Milčku Komelju in prof. dr. Dušanu Šuputu ob slovesnem sprejemu v Evropsko akademijo znanosti in umetnosti s sedežem v Salzburgu.

 

Premier Janez Janša je ob tem zapisal, da se vrata v to izjemno ugledno akademsko ustanovo odprejo le znanstvenikom in umetnikom, ki v evropskem merilu dosegajo najvišja merila odličnosti. »Današnji dogodek je zato v prvi vrsti priznanje vam in vašemu delu. Potrjuje, da ste z znanstvenim udejstvovanjem zaznamovali ne le slovenski, ampak tudi širši evropski prostor,« je poudaril premier.

 

Slovesni sprejem treh novih članov v Evropsko akademijo znanosti in umetnosti iz Slovenije, po besedah predsednika vlade, predstavlja pozitivno sporočilo domači znanosti in je v ponos slovenski državi. »Razumem ga tudi kot spodbudo k nadaljnjim prizadevanjem za ustvarjanje kreativnega okolja, v katerem se bo lahko razvilo še več posameznikov, ki bodo dosegali primerljive rezultate,« je še zapisal predsednik vlade.

Nazaj na seznam