Novica
09.06.2008
Premier Janez Janša pozdravil ameriškega predsednika

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša je drevi pozdravil predsednika Združenih držav Amerike Georgea W. Busha ob njegovem prihodu na Mednarodno letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Ameriški predsednik se bo jutri udeležil vrha EU-ZDA.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Udeleženci vrha EU–ZDA, katerega se bodo med drugimi udeležili tudi predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso, visoki predstavnik Evropske unije za skupno zunanjo in varnostno politiko Javier Solana ter nekateri evropski komisarji, bodo govorili o regionalnih in varnostnih vprašanjih, ekonomskem partnerstvu ter globalnih izzivih kot so podnebne spremembe in trgovinska pogajanja v okviru Svetovne trgovinske organizacije. Dotaknili se bodo tudi dvostranskih vprašanj med Evropsko unijo in Združenimi državami Amerike na področju ekonomskega sodelovanja, letalskega prometa, varnosti ter zagotavljanja prostega in varnega pretoka ljudi in blaga. Izmenjali pa bodo tudi stališča do najaktualnejših mednarodno-političnih vprašanj in energetske varnosti.

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša se bo z ameriškim predsednikom srečal tudi na dvostranskih pogovorih.

Nazaj na seznam