Novica
05.11.2008
Premier Janez Janša čestital novoizvoljenemu predsedniku ZDA

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je davi čestital senatorju Baracku Obami k izvolitvi za 44. predsednika Združenih držav Amerike. Ob tej priložnosti je slovenski premier poudaril odlične odnose med državama, ki so se še dodatno okrepili v času slovenskega predsedovanja Evropski uniji ter vrhu EU-ZDA, ki je potekal v Sloveniji.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

“V Sloveniji pripisujemo velik pomen nadaljevanju prijateljskega in tesnega sodelovanja tudi v prihodnje,” je zapisal premier Janez Janša.

 

“V času, ko se soočamo z resnimi in kompleksnimi izzivi v svetovnemu gospodarstvu ter z novimi oblikami globalnih groženj, sta vizija in pogum potrebna bolj kot kdaj koli. Predsednik Združenih držav Amerike nosi pri tem še posebno odgovornost, ki presega nacionalne okvire in ima vpliv na celoten svet. Verjamemo, da se lahko z okrepljenim sodelovanjem med Evropsko unijo in Združenimi državami Amerike soočamo s sodobnimi izzivi tako v korist transatlantskega zavezništva kot tudi celotnega sveta,” je v svojem pismu prihodnjemu ameriškemu predsedniku še zapisal predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša.

Nazaj na seznam