Novica
12.10.2006
Premier na novinarski konferenci o Resoluciji o nacionalnih razvojnih projektih 2007-2023

Predsednik Vlade RS Janez Janša je na današnji novinarski konferenci predstavil Resolucijo o nacionalnih razvojnih projektih za obdobje 2007 do 2023, katero je pred tem na svoji seji obravnavala in sprejela Vlada Republike Slovenije. Resolucija je izvedbeni dokument Strategije razvoja Slovenije, ki prvič v slovenski zgodovini zastavlja dolgoročne razvojne cilje ter za njihovo realizacijo predvideva tudi različne izvedbene dokumente, je poudaril premier Janez Janša.  

 

FOTO: KPV  

 

Danes sprejeta Resolucija zajema ključne razvojno-investicijske projekte, ki bodo ob upoštevanju socialnega in okoljskega vidika omogočili hitrejši razvoj Slovenije. »Glavni cilj Strategije razvoja Slovenije je hitrejši gospodarski razvoj, ki bi Slovenijo v desetih letih, po možnosti pa že do leta 2013 pripeljal na povprečno raven razvitosti EU,« je še povedal premier. Skupaj je v resolucijo vključenih 35 projektov, vsi pa so finančno težji od 50 milijonov evrov, v skupni višini skoraj 24 milijard evrov.  

 

Med številnimi cilji, ki jih zasleduje resolucija, je predsednik vlade izpostavil predvsem izdelavo seznama ključnih razvojnih potreb, ki so nacionalna razvojna prioriteta, ter odgovorov nanje, kakor tudi omogočanje pravočasnih priprav na realizacijo omenjenih projektov. Prav tako bo z danes sprejetim dokumentom olajšano proračunsko načrtovanje. Vlada RS je pri oblikovanju Resolucije zasledovala tudi cilj bolj enakomernega in hitrejšega regionalnega razvoja, posebna pozornost pa je bila namenjena boljši izrabi še neizkoriščenih možnosti javno-zasebnega partnerstva.

 

Magnetogram novinarske konference  

 

Resolucija o nacionalnih razvojnih projektih 2007 - 2023

Nazaj na seznam