Valentin Hajdinjak, tiskovni predstavnik vlade

Valentin Hajdinjak se je rodil 6.12.1973 v Ljubljani. Diplomiral je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, smer mednarodna menjava. Že v času študija (1992 – 1994) je honorarno delal kot novinar na RTV Slovenija ter občasno kot turistični vodič. V obdobju 1994 – 2000 je bil tiskovni predstavnik Slovenskih krščanskih demokratov, v času vlade dr. Andreja Bajuka pa predstavnik za odnose z javnostmi v kabinetu predsednika vlade. V začetku leta 2001 je pričel z delom urednika informativnega programa na radiu Antena, od marca 2002 pa je opravljal delo predstavnika za odnose z javnostmi Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kjer je pozneje prevzel tudi vodenje službe za odnose z javnostmi in promocijo. Decembra 2004 je postal vodja kabineta ministra za delo, družino in socialne zadeve.

 

V obdobju 1993 – 1994 je bil kot predstavnik študentov imenovan za člana sveta ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije, v letih 1995 in 1996 pa je bil član upravnega odbora in svetovalnega odbora Evropskega mladinskega centra in Evropske mladinske fundacije pri Svetu Evrope v Strasbourgu. Leta 2004 je bil tudi član upravnega odbora Slovenske turistične organizacije.

 

Valentin Hajdinjak je bil vseskozi aktivno vključen v delo na mladinskem področju, tako v Sloveniji kot tudi v Evropski uniji in širše.

 

Govori angleško, pasivno pa obvlada tudi nemščino in francoščino.