NOVICA

15. 2. 2012

Predsedniku Vlade Republike Slovenije Janezu Janši čestitke tudi iz Bolgarije in držav Zahodnega Balkana

(Foto: Bobo, arhiv KPV)

 

 

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je ob nedavni izvolitvi prejel tudi čestitko predsednikov vlad Republike Bolgarije Bojka Borisova, Republike Makedonije Nikole Gruevskega in Republike Hrvaške Zorana Milanovića.

 

Bolgarski premier Bojko Borisov je poudaril, da so bogate izkušnje predsednika vlade Janeza Janše pri opravljanju te odgovorne funkcije nedvomno pomembne. Prepričan je tudi, da bosta državi podpirali druga drugo v evroatlantskih povezavah in evropski družini. Opozoril je še na dober razvoj dvostranskih odnosov in izrazil zadovoljstvo nad nedavnim odprtjem veleposlaništva Republike Slovenije v Sofiji, kar bo dobre odnose med državama zagotovo še poglobilo.

 

Makedonski premier Nikola Gruevski je spomnil na dobre dvostranske odnose med državama in izrazil prepričanje, da se bodo ti nadaljevali v duhu prijateljstva in medsebojnega razumevanja na različnih področjih. Pri tem je poudaril, da državi delita tudi skupne vrednote. Gruevski je prav tako izrazil željo, da bi Republika Slovenija še naprej podpirala vključevanje Makedonije v evroatlantske povezave.

 

Predsednik Vlade Republike Hrvaške Zoran Milanović je zapisal, da želi slovenskemu predsedniku vlade Janezu Janši v časih, v katerih se srečujemo z velikimi gospodarskimi in finančnimi izzivi v Evropi in po svetu, uspešno opravljanje odgovorne in pomembne naloge. Pri tem je poudaril močno opredeljenost svoje vlade do nadaljevanja dobrega sosedskega sodelovanja in razvijanja partnerskih odnosov za uresničevanje skupnih interesov. Hrvaški predsednik vlade je spomnil, da bo Republika Hrvaška leta 2013 postala 28. članica Evropske unije, tako da si bosta državi delili skupno prihodnost. Članstvo v EU odpira dodatne možnosti za poglabljanje sodelovanja in dobrih medsosedskih odnosov.