NOVICA

27. 2. 2012

Predsednik vlade Janez Janša sprejel predsednika uprave Gazproma

(Foto: Nebojša Tejić/STA)

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes sestal s predsednikom uprave delniške družbe Gazprom dr. Aleksejem Millerjem, ki se z delegacijo mudi na delovnem obisku v Republiki Sloveniji.


Premier in predsednik uprave Gazproma sta govorila predvsem o poteku projekta Južni tok in s tem povezanimi načrti glede gradnje plinovoda na ozemlju Republike Slovenije, ki naj bi se v Sloveniji začela izvajati decembra 2012. Predsednik uprave Gazproma je predsednika vlade seznanil, da je ocenjena vrednost investicije v Sloveniji približno 1 milijardo EUR. Projekt bo vodilo podjetje v skupni lasti ruskega podjetja Gazprom in slovenskega podjetja Plinovodi d.o.o., ki bo imelo sedež v Sloveniji.

 

Predsednik vlade Janez Janša je izpostavil pomembno vlogo Ministrstva za infrastrukuro in prostor pri realizaciji projekta Južni tok, še posebej v luči umeščanja  projekta v prostor. Sogovornika sta se strinjala, da je investicija v višini 1 milijarde EUR velika priložnost za slovensko gospodarstvo in pomemben korak ob prizadevanjih za višjo gospodarsko rast in rast zaposlenosti v Sloveniji.