NOVICA

9. 3. 2012

Premier Janez Janša ob obletnici tragičnih dogodkov na Japonskem pisal japonskemu predsedniku vlade

(Foto: EP 2008)

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je ob imenovanju na funkcijo predsednika med številnimi čestitkami iz Slovenije in tujine prejel tudi čestitko predsednika vlade Japonske Yoshihika Noda. V njej je japonski predsednik vlade poudaril, da državi letos praznujeta 20. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov ter zapisal, da se veseli nadaljnjega poglabljanja prijateljskih odnosov med Japonsko in Slovenijo.


Premier Janez Janša se je v pismu japonskemu predsedniku vlade zahvalil za voščilo in dobre želje. V pismu, ki ga je poslal japonskemu premierju ob prihajajoči obletnici tamkajšnjega potresa, cunamija in nuklearne nesreče, je slovenski predsednik vlade zapisal, da se z žalostjo spominjamo tragičnih dogodkov, ki so pred letom dni prizadeli Japonsko. Poudaril je, da s spoštovanjem gledamo na prizadevanja japonskega prebivalstva in oblasti pri procesu obnove skupnosti ter življenj, prizadetih v nesreči.

 

Predsednik Vlade RS Janez Janša je v pismu japonskemu predsedniku vlade izrazil solidarnost z družinami preminulih in z japonskimi oblastmi. Izpostavil je tudi prepričanje, da si bo Japonska kot država z bogato tradicijo nedvomno opomogla in ponovno zaživela.