NOVICA

17. 4. 2012

Predsednik vlade Janez Janša začel vladni obisk Ptujsko-ormoške regije

Ogled proizvodnje v podjetju Boxmark Leather. (Foto: Tamino Petelinšek/STA)

Pogovor z vodstvom podjetja Boxmark Leather. (Foto: Tamino Petelinšek/STA)

Predsednik Vlade RS Janez Janša je z današnjim popoldanskim obiskom na Kidričevem pričel s prvim obiskom vlade v Ptujsko – ormoški regiji v tem mandatu. Vlada Republike Slovenije  je namreč na svoji prvi seji sprejela sklep, da bo predvidoma enkrat mesečno obiskala eno regijo in v skladu z možnostmi izvedla tematsko sejo. 

 

 

Premier Janez Janša je obisk vlade začel v podjetju Boxmark Leather d.o.o. , katerega glavna dejavnost je  izdelava usnjenih prevlek, ob čemer dominira šivanje usnjenih prevlek za avtomobilsko industrijo, v manjšem obsegu pa tudi za pohištvo. Podjetje je lani beležilo 134 milijonov evrov prihodkov, kar je 34 milijonov evrov več kot leta 2010, pri čemer so povečali produktivnost in dodano vrednost, hkrati pa so veliko naredili tudi v razvojnem sektorju. Podjetje se pripravlja tudi na otvoritev razvojno- raziskovalnega centra, pri čemer je v okviru centra že zaposlilo 20 ljudi, načrtujejo pa tudi nove, dodatne zaposlitve, predvsem visoko kvalificiranih posameznikov.

 

Predsednik slovenske vlade Janez Janša je podjetje sicer obiskal skupaj z državnim sekretarjem ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Urošem Rožičem. Po ogledu proizvodnje je vladna delegacija z vodstvom spregovorila tudi o socialnih aktivnostih podjetja. Boxmark Leather je namreč redni donator društvom, šolam, vrtcem, ob bližajočem se občinskem prazniku občine Kidričevo pa bo podjetje občini podarilo avtobusno postajališče.

 

Glavni del vladnega obiska regije, v kateri je gospodarska aktivnost upadla za več kot je slovensko povprečje in ki beleži tudi drugo najvišjo stopnjo registrirane brezposelnost, bo potekal jutri, ko se bo na dopoldanskem delovnem posvetu sestala ministrska ekipa. Na posvetu  bodo ministrica in ministri analizirali razvojne izzive in priložnosti regije. V nadaljevanju pa se bodo predsednik vlade in ministri večji del dneva srečevali  s predstavniki podjetij, upravnih enot, občin,  obrti, sodnih, šolskih in drugih inštitucij v regiji.