NOVICA

11. 5. 2012

Pojasnilo v zvezi z dopustom predsednika Vlade RS v Grčiji

Predsednik Vlade RS Janez Janša je skupaj s prijatelji iz plezalne druščine potovanje na otok Kalymnos v Grčiji rezerviral in plačal že 5. aprila 2012. Skupaj z družino je s čartersko linijo TUlfly odpotoval 28. aprila. Povratna letalska vozovnica na relaciji München - Kos je po osebi stala 200 evrov, trajekt Kos - Kalymnos pa 7 evrov po osebi. Apartma, kjer so prebivali, je stal 42€ na dan. Predsednik Vlade RS Janez Janša je celotno potovanje plačal preko agencije Grad potovanja Pirc.

 

Dopust so morali predčasno prekiniti zaradi sinove bolezni, obstajala je življenska nevarnost, tako da so se v domovino vrnili ponoči, in sicer dva dni pred iztekom dopusta.  Za povratek so morali res plačati poseben prevoz, in sicer manjše propelersko letalo, ki je stalo 9.500€, vendar je šlo za nujen primer in ni bilo izbire. Stroški prevoza so bili do zadnjega centa kriti iz lastnih sredstev. Prevoz je bil plačan tudi za varnostnika, ki je predsednika vlade spremljal, tako da povratni let v domovino državnega proračuna ni stal niti centa. Obenem pojasnjujemo, da je bila stopnja varovanja na dopustu manjša kot doma, tako da to ni povzročilo dodatnih stroškov proračunu.

 

 

V prilogi je račun s potrdilom, da je bil plačan. Račun je bil plačan v celoti neposredno s transakcijskega računa predsednika vlade preko NLB klika.