NOVICA

17. 5. 2012

Premier Janez Janša sklical sestanek predsednice in predsednikov ter vodij poslanskih skupin parlamentarnih strank ter poslancev narodnih skupnosti

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je za četrtek, 17. maja 2012, ob 20. uri, sklical sestanek predsednice in predsednikov ter vodij poslanskih skupin parlamentarnih strank ter poslancev narodnih skupnosti.

 

Ustavna komisija je 9. maja 2012 z dvotretjinsko večino potrdila nadaljevanje postopka dopolnitve 148. člena Ustave Republike Slovenije z zlatim fiskalnim pravilom. Ker gre za zelo pomembno odločitev, ki bo odločilno vplivala na stabilnost javnih financ in z njimi povezano gospodarsko rast, povečevanje zaposlenosti in porast standarda ljudi v državi, bodo pred dokončnim odločanjem na seji Državnega zbora sogovorniki še enkrat izmenjali mnenja glede zapisa zlatega fiskalnega pravila v ustavo. Izhajajoč iz razprave na zadnjem srečanju pa bodo sogovorniki odprli tudi razpravo o spremembi referendumske zakonodaje na ustavni ravni. 

 

Lokacija: Državni zbor, Veliki salon, Šubičeva 4, Ljubljana

 

Fototermin ob začetku srečanja, po srečanju predvidoma izjava za medije.