NOVICA

16. 5. 2012

Predsednik vlade čestital in zaželel »jeklene volje in jeklenih živcev« tudi naprej

(Foto: Nebojša Tejić/STA)

(Foto: Nebojša Tejić/STA)

(Foto: Nebojša Tejić/STA)

Predsednik Vlade RS Janez Janša je danes v podjetju Metal Ravne ob otvoritvi nove naprave za elektro pretaljevanje pod žlindro nagovoril predstavnike podjetja, skupine SIJ, lokalnih skupnosti in vabljene visoke goste. V slavnostnem nagovoru je poudaril, da nova naprava predstavlja pomemben doprinos h kakovosti jeklarske industrije v Sloveniji, ki se je v preteklosti soočala s specifičnim izzivi in prestrukturiranjem, pa vendar je danes njen letni doprinos na ravni BDP-ja 3%. Izrazil je posebno veselje, da imamo v Sloveniji uspešno industrijsko podjetje, ki se ponaša s skoraj štiristoletno tradicijo na tem področju. 

 

Predsednik vlade Janez Janša je dejal, da danes vodilno vlogo v proizvodnji jekla prevzemajo azijske države, na čelu s Kitajsko, ki obvladujejo svetovni jeklarski trg in da te razmere postavljajo nove preizkušnje in izzive. Pozdravil je investiranje v inovativnost in posodobitev tehnologije, ki jo je vodstvo podjetja pravočasno in pametno izvedlo. »S to tehnologijo si podjetje širi ponudbo in prisotnost na različnih trgih, s kvalitetnimi izdelki, ki ustvarjajo dodano vrednost,« je povedal. Ob koncu je predsednik vlade izrazil pohvale podjetju, ki je bilo po raziskavi »Zlata nit«  že peto leto zapored, uvrščeno med 100 najboljših slovenskih zaposlovalcev po kakovost odnosa med zaposlenimi in podjetjem. Poudaril je, da uspehi podjetja niso zgolj rezultat tehnološkega razvoja, ampak so tudi in predvsem rezultat skoraj 1000 zaposlenih.

 

Predsednik slovenske vlade Janez Janša je povedal, da je vlada v zadnjih dveh mesecih v Državnem zboru sprejela sveženj zelo pomembnih ukrepov, s katerimi smo začeli ustvarjati boljše pogoje za delovanje slovenskega gospodarstva. »Z spremembami v davčni zakonodaji, je Slovenija postala doslej, v svoji zgodovini, najbolj ugodno investicijsko okolje,« je povedal. Predsednik vlade Janez Janša je poudaril, da je Slovenija stopila na pot iz te krize in malo odvila vijak, s katerim je pritiskala na gospodarstvo in omogočila da prihaja, do malo več kisika. Ob koncu nagovora je vodstvu podjetja zaželel uspešno delovanje tudi v prihodnje in pri tem čim več vztrajnosti, jeklene volje in živcev pri uresničevanju svojih ciljev.