NOVICA

31. 5. 2012

Premier Janez Janša sprejel predsednika Bundestaga Zvezne republike Nemčije

(Foto: Tamino Petelinšek/STA)

Po nagovoru poslancem v Državnem zboru Republike Slovenije se je predsednik Bundestaga Zvezne republike Nemčije dr. Norbert Lammert srečal s predsednikom Vlade Republike Slovenije Janezom Janšo.

  

Sogovornika sta nadaljevala pogovor o aktualnih evropskih temah, ki sta ga pričela 9. 5. 2012 ob uradnem obisku predsednika slovenske vlade v Zvezni republiki Nemčiji. Izmenjala sta poglede na krizo, povezano s stabilnostjo evra v luči prihajajočih vnovičnih volitev v Grčiji. Predsednik Bundestaga Zvezne republike Nemčije dr. Norbert Lammert je poudaril, da velja pravila glede stabilnosti javnih financ zapisati v ustavo, saj so tako bolj neodvisna od dnevno političnih dogajanj. Sogovornika sta se strinjala, da je v okviru monetarne unije treba spoštovati dogovorjena pravila.

  

Prav tako je predsednik Bundestaga Zvezne republike Nemčije dr. Norbert Lammert v pogovorih podprl prizadevanja slovenske vlade za uravnoteženje javnih financ in reformnih ukrepov, usmerjenih h gospodarski rasti in zaposlovanju.