NOVICA

2. 9. 2012

Predsednik vlade Janez Janša s predsednikom EBRD o razvojnih ukrepih in strukturnih reformah

(Foto: Tina Kosec/STA)

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes skupaj z ministrom za finance Janezom Šušteršičem sestal s predsednikom Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD) Sir Sumom Chakrabartijem.

 

Sogovornika sta glavnino srečanja namenila pogovoru o gospodarski situaciji v Sloveniji, razvojnim ukrepom in strukturnim reformam, ki jih pripravlja slovenska vlada.  Pri tem je predsednik slovenske vlade Janez Janša poudaril, da je hiter sprejem reform za Slovenijo izjemnega pomena, vlada pa si bo prizadevala za doseganje najširšega soglasja.

 

Predsednik EBRD Sir Suma Chakrabarti je pozdravil koncept ukrepov, ki jih je vlada že sprejela za reševanje posledic gospodarske in finančne krize ter obenem izrazil podporo strukturnim reformam in ukrepom, ki jih še načrtuje. Posebej je tudi poudaril, da je zdaj najboljši trenutek za izpeljavo reform. Predsednik EBRD je izrazil povabilo k vključitvi v projekte na Mediteranskem področju, na katerega EBRD širi svojo dejavnost.

 

Predsednik vlade Janez Janša je predsedniku EBRD čestital za nedavno izvolitev v okviru transparentnega procesa izbora, saj je Sir Suma Chakarbati krmilo organizacije prevzel junija 2012. Sir Suma Chakrabarti se v Sloveniji sicer udeležuje Strateškega foruma Bled, ob robu katerega bo imel tudi druga bilateralna srečanja.