NOVICA

15. 11. 2012

Na povabilo predsednika Vlade RS Janeza Janše na uradnem obisku v RS predsednik Vlade Republike Srbije in minister za notranje zadeve Ivica Dačić

Na povabilo predsednika Vlade RS Janeza Janše prihaja v sredo, 14. novembra 2012 na uradni obisk v Republiko Slovenijo predsednik Vlade Republike Srbije in minister za notranje zadeve Ivica Dačić.  Prvi obisk predsednika srbske vlade in ministra za notranje zadeve Dačića v RS bo v prvi vrsti priložnost za krepitev sodelovanja med državama na politični ravni s poudarkom na gospodarskem področju. Hkrati bodo poglavitne teme pogovorov obeh predsednikov vlad tudi približevanje Srbije Evropski uniji v kontekstu letošnjega poročila Evropske komisije o napredku Srbije, multilateralno in regionalno sodelovanje ter  razmere na Zahodnem Balkanu.   

 

V pogovorih bo slovenska stran potrdila interes za nadaljnjo krepitev dvostranskih odnosov ter političnega dialoga med državama. V okviru obiska bo srbska stran slovensko seznanila tudi s potekom ključnih reform, potrebnih za napredek Srbije na poti v EU. Predsednik vlade Ivica Dačić bo imel v okviru obiska poleg pogovorov z gostiteljem Janezom Janšo, predsednikom Vlade Republike Slovenije, tudi srečanja z dr. Danilom Türkom, predsednikom Republike Slovenije ter dr. Gregorjem Virantom, predsednikom Državnega zbora Republike Slovenije.

 

Četrtek, 15. november 2012

10.15 

Obisk predsednika Vlade in ministra za notranje zadeve Republike Srbije Ivice Dačića v  podjetju Gorenje d.d. v Velenju 

 

Kraj: Partizanska 12, Velenje

 

Fototermin