NOVICA

2. 12. 2012

Predsednik Vlade RS Janez Janša: “Upam, da bomo dobili novega predsednika republike, ki bo bolj povezovalen”

(Foto: Lili Pušnik/STA)

Predsednik Vlade RS Janez Janša se je danes udeležil volitev za Predsednika Republike Slovenije. V izjavi za medije je povedal: "Prvič, odkar so v Sloveniji svobodne volitve, sem šel nanje zato, da glasujem proti. Upam, da bomo danes v Sloveniji dobili novega predsednika republike, ki bo bolj povezovalen, ki bo sposoben institucije spodbujati v sodelovanju in k preseganju težav, ki so znatne."


Ob tem je predsednik vlade komentiral tudi nedavne proteste, ki naj bi jih organizirale skrajno desne skupine: "Na teh demonstracijah je bilo veliko ekstremov, levih in desnih. Videli smo skrajno desne simbole, pa tudi skrajno leve. Teh je bilo celo več. Tudi podobnih vzklikov. Tudi gesla, ki smo jih slišali proti vladi in proti Evropski uniji, so očitno združila ekstremiste iz obeh polov." 

 

Na vprašanje kako komentira izjavo predsednika Republike Slovenije Danila Türka, da predsednik vlade s svojimi izjavami o nedavnih protesti ustrahuje državljanke in državljane se je predsednik vlade odzval z besedami: “Če bi nacionalna televizija mojo izjavo objavila v celoti, potem bi ljudje imeli priložnost, da si oblikujejo lastno mnenje."