NOVICA

10. 2. 2013

Predsednik Vlade RS Janez Janša čestital slovenskim športnikom za vrhunske uspehe: »Ko vas gledamo na najvišjih stopničkah in ko ob slovenski himni zaplapola slovenska zastava, delimo z vami veselje, vznesenost in ponos.«

(Foto: Domen Grögl/STA)

Predsednik Vlade RS Janez Janša je čestital vsem slovenskim športnikom, ki so v preteklih dneh na različnih športnih temovanjih ponovno dokazali, da je Slovenija v svetovnem vrhu zimskih športov.

   

Uvrstitev slovenskih hokejistov na OI, pa srebrna Tina Maze v siperkombinaciji, prvo mesto za slovenske smučarske skakalce Jurija Tepeša, Jako Hvala, Petra Prevca in Roberta Kranjca in srebro za slovenskega deskarja Žana Koširja, vse to so uspehi, ki bi si jih želela marsikatera država na svetu. Slovenski narod z dobrimi dvemi milijoni prebivalcev ima športnike, ki spadajo v svetovno elito!

   

»Ko stojite na najvišjih stopničkah, ob tem pa zaplapola slovenska zastava in je slišati slovensko himno, smo vsi deležni delčka vznesenosti. Z vami delimo veselje in ponos ob doseženem, ki je rezultat truda, vztrajnosti in odrekanj. Vaši uspehi in način, kako se doseže takšne vrhunske dosežke, naj bodo vzor vsem nam,« je še dejal predsednik vlade Janez Janša.