NOVICA

10. 4. 2012

Premier Janez Janša sklical sestanek predsednice in predsednikov ter vodij poslanskih skupin parlamentarnih strank ter poslancev narodnih skupnosti

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je za torek, 10. aprila 2012, ob 12.00, sklical  sestanek predsednice in predsednikov ter vodij poslanskih skupin parlamentarnih strank ter poslancev narodnih skupnosti.

 

Na sestanku bodo sogovorniki nadaljevali z razpravo s prvega srečanja ob zaključku prejšnjega vladnega mandata ter z zadnjega srečanja, 5. marca 2012, o dopolnitvi 148. člena Ustave Republike Slovenije z zlatim fiskalnim pravilom.

 

Sogovorniki so skupaj z vabilom na srečanje prejeli tudi dokumenta »Partnerstvo za izhod iz krize«, ki izhaja iz v Ekonomsko-socialnem svetu usklajenih izhodišč za socialni sporazum 2012-2016, ter »Protokol o vplivu in odgovornosti«. Oba dokumenta sta usklajena znotraj vladne koalicije, vendar sta hkrati popolnoma odprta za dodatne predloge opozicijskih strank in obeh poslancev narodnih skupnosti.

 

Po ocenah predsednika vlade bo dosežen pomemben prispevek k blaginji Slovenije, če bo poleg soglasja socialnih partnerjev doseženo tudi široko politično soglasje o temeljnih smereh izhoda iz krize. To bi namreč omogočilo dovolj hiter in trajnostni zasuk k stabilnim javnim financam, gospodarski rasti, povečevanju zaposlenosti in porastu standarda ljudi v državi.


 

Lokacija: Vila Podrožnik, Cesta 27. aprila 59, Ljubljana.

 

Fototermin: Ob začetku sestanka