NOVICA

23. 4. 2012

Premier Janez Janša sklical sestanek predsednice in predsednikov ter vodij poslanskih skupin parlamentarnih strank ter poslancev narodnih skupnosti

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je za ponedeljek, 23. aprila 2012, ob 13.30 uri, sklical sestanek predsednice in predsednikov ter vodij poslanskih skupin parlamentarnih strank ter poslancev narodnih skupnosti.

 

Poslanci parlamentarnih strank in poslanca narodnih skupnosti so naredili prvi pomemben korak na poti k dopolnitvi Ustave Republike Slovenije z zlatim fiskalnim pravilom. V skladu z dogovorom z zadnjega srečanja, ki je potekalo 10. aprila 2012 v Vili Podrožnik, bi se lahko dogovorili o nadaljnjih korakih. Pri tem bo pomembno sodelovanje, zato bodo sogovorniki na sestanku nadaljevali z razpravo o predlogu dokumenta »Partnerstvo za izhod iz krize« skupaj s predlogom dokumenta »Protokol o vplivu in odgovornosti«, ki so ju že prejeli na zadnjem srečanju. V primeru, da bi ugotovili pripravljenost za sodelovanje v partnerstvu, pa bi spregovorili tudi o ukrepih iz predloga zakona o uravnoteženju javnih financ.


Lokacija: Državni zbor, Veliki salon, Šubičeva 4, Ljubljana.

Fototermin: ob začetku srečanja, po srečanju predvidoma izjava za medije.