NOVICA

12. 6. 2012

Predsednik slovenske vlade Janez Janša na delovnem obisku v Italijanski republiki

Predsednik Vlade RS Janez Janša se bo v torek, 12. junija 2012 mudil na delovnem obisku v Italijanski republiki. Spremljal ga bo minister za finance Janez Šušteršič. Predsednik Vlade RS Janez Janša se bo skupaj s finančnim ministrom na delovnem obisku sestal s predsednikom Sveta ministrov Italijanske republike Mariom Montijem, ki opravlja tudi naloge ministra za finance.

 

Namen delovnega obiska je izmenjava pogledov na aktualne evropske teme, povezane zlasti s stabilnostjo evra ter izmenjava izkušenj na področju sprejemanja in uveljavljanja ukrepov za uravnoteženje javnih financ in vzpostavitev pogojev za gospodarsko rast. Obisk je hkrati tudi drugi bilateralni obisk predsednika Vlade RS Janeza Janše in predstavlja nadaljevanje prijateljskih dobrososedskih odnosov in političnega dialoga med državama s ciljem poglobitve gospodarskega sodelovanja ter izmenjave pogledov o nadaljnjih perspektivah dvostranskega in večstranskega sodelovanja na različnih področjih. Med temami pogovorov bodo poleg omenjenih evropskih vprašanj izpostavljene tudi najpomembnejše bilateralne teme, vključno s položajem slovenske manjšine v Italiji.

 

Pogovori bodo tekli tudi o morebitnih drugih aktualnih vprašanjih, s katerimi se soočata Evropska unija in širša mednarodna skupnost.

 

Program obiska v nadaljevanju.

16.00

Predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janšo pozdravi predsednik Vlade Italijanske republike Mario Monti

 

Lokacija: Palazzo Chigi, Piazza Colonna 370, Rim

 

Fototermin!

 

N.B.: Pri pozdravu je prisoten kordon vojakov. Poveljnik trikrat zapiska po trobenti, predsednika vlad gresta mimo kordona vojakov, nato sledi predstavitev in rokovanje z delegacijama.

 

sledi

Pogovor na štiri oči med predsednikoma vlad

 

Lokacija: 1. nadstropje, Palazzo Chigi, Piazza Colonna 370, Rim

 

Fototermin za uradnega fotografa!

 

N.B: V tem času bo potekalo tudi srečanje na štiri oči med ministrom za finance RS Janezom Šušteršičem in ministrom za evropske zadeve Italijanske republike Enzom Moaverom Milanesijem.

 

Lokacija: 1. nadstropje, Palazzo Chigi, Piazza Colonna 370, Rim

 

16.15

Delovni sestanek med delegacijama pod vodstvom predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše in predsednika Vlade Italijanske republike Maria Montija

 

Lokacija: Salon Deti, Palazzo Chigi,  Piazza Colonna 370, Rim

 

Fototermin za uradnega fotografa!

 

Predvidoma ob 17.00

Novinarska konferenca predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše in predsednika Vlade Italijanske republike Maria Montija

 

Lokacija: Dvorana Galeoni, Palazzo Chigi, Piazza Colonna 370

 

jezik: slovenščina – italijanščina (konsekutivno tolmačenje), predvidoma 2 vprašanji novinarjev za vsako stran