NOVICA

15. 6. 2012

Predsednik Vlade RS Janez Janša: Otvoritev razvojnega centra Boxmark Leather vliva optimizem slovenskemu gospodarstvu in državi

(Foto: Tina Kosec/STA)

(Foto: Tina Kosec/STA)

(Foto: Tina Kosec/STA)

(Foto: Tina Kosec/STA)

(Foto: Tina Kosec/STA)

Predsednik Vlade RS Janez Janša se je danes na Kidričevem udeležil slovesne otvoritve poslovnih prostorov za raziskave in razvoj v podjetju Boxmark Leather d. o. o., kjer je nagovoril predstavnike podjetja, lokalne skupnosti in vabljene goste. Slovesna otvoritev je potekala tudi ob občinskem prazniku občine Kidričevo.

 

Predsednik slovenske vlade Janez Janša je v nagovoru poudaril, da je usnjarska industrija od leta 2010 zabeležila rast in danes zaposluje 3.600 ljudi. Pri tem ima podjetje Boxmark vodilno vlogo v Sloveniji, saj zaposluje več kot polovico ljudi iz te dejavnosti, »zato lahko ravno podjetju Boxmark brez dvoma pripišemo pomembne zasluge za obrat v ponovno rast usnjarske industrije v Sloveniji.« Predsednik vlade je izpostavil, da se je podjetje v kriznem obdobju znalo ustrezno prilagoditi tržnim razmeram in v letu 2011 ustvarilo zavidljiv čisti dobiček - 7.5 milijona evrov ter svojo zgodbo o uspehu nadaljevalo tudi z današnjo otvoritvijo.

 

»Ponosen sem, da slovenski izdelki tako uspešno konkurirajo na evropskih in mednarodnih trgih. Podjetje Boxmark večino svojih proizvodov izvozi in je pomemben partner v evropski avtomobilski industriji,« je dejal. Ob tem je poudaril, da biti dobavitelj v avtomobilski industriji pomeni izpolnjevati visoke standarde kakovosti, prilagodljivosti in hitro odzivnost. »Z današnjo otvoritvijo dajete vašim partnerjem pomembno sporočilo: da ste razvojni dobavitelj, ki s kupcem sodeluje od idejne zasnove do končnega izdelka,« je dejal predsednik slovenske vlade Janez Janša in dodal, da podjetje z današnjo otvoritvijo raziskovalnega centra polaga tudi temelje za širjenje dejavnosti v letalsko industrijo in številne druge panoge.

 

»Današnja slovesna otvoritev dokazuje, da sta vlaganje v razvoj in inovativnost prava odgovora za večjo in uspešnejšo konkurenčnost,« je še poudaril. Po besedah predsednika vlade zaostrovanje razmer v nekaterih evropskih državah morda ni vzpodbudno, vendar še zdaleč ni razlogov za pesimizem. »Ključno je, da obstoječe stanje spremenimo;« je poudaril premier. Ob tem je v nadaljevanju povzel že sprejete ukrepe Vlade RS, ki ustvarjajo pogoje, v katerih bodo slovenska podjetja lahko uspešna in konkurenčna in ob tem dodal, da ima Slovenija v tem trenutku v svoji zgodovini najugodnejše razmere za investiranje glede na davčno zakonodajo. Ob tem je posebej opozoril na nov gospodarski paket ukrepov, ki ga je sprejela vlada in v katerem je predvidenih več kot 70 ukrepov za spodbujanje gospodarstva. Po njegovih besedah bo omenjeni gospodarski paket ustvarjal še bolj konkurenčne pogoje za slovenska podjetja, v Državnem zboru pa bo obravnavan v mesecu juliju.

 

»Ponosen sem, da imamo v Sloveniji podjetja, ki vlivajo optimizma,« je dejal v nadaljevanju in vodstvu podjetja ter sodelavcem čestital za uspešno krmarjenje med čermi gospodarske in finančne krize, pa tudi za povečevanje števila delovnih mest. Nenazadnje je podjetju Boxmark tudi v prihodnje zaželel veliko uspehov in izrazil željo, da bi uspešno delovanje podjetja bilo še naprej zgled in spodbuda tudi za druga slovenska podjetja.

 

Predsednik vlade je ob robu dogodka v izjavi za medije poudaril, da so gospodarski ukrepi, ki jih je vlada pripravila, usmerjeni predvsem v smeri reforme trga dela, odprave administrativnih ovir in ustvarjanje pogojev za tuje investicije, ki jih Slovenija nujno potrebuje. Po njegovem mnenju je bila današnja otvoritev razvojno-raziskovalnega centra dogodek, kakršne Slovenija potrebuje in si jih v prihodnosti želi čim več.