NOVICA

22. 6. 2012

Predsednik Vlade RS Janez Janša na slovesnostih v počastitev Dneva državnosti

(Foto: Nebojša Tejić/STA)

(Foto: Nebojša Tejić/STA)

(Foto: Nebojša Tejić/STA)

(Foto: Nebojša Tejić/STA)

(Foto: Nebojša Tejić/STA, vir: UKOM)

(Foto: Nebojša Tejić/STA)

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je drevi skupaj s soprogo Urško Bačovnik Janša v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja udeležil svete maše za domovino ob dnevu državnosti, ki jo je daroval ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. dr. Anton Stres.

 

Slovenski premier se je nato udeležil slavnostne seje Državnega zbora ob 21. obletnici osamosvojitve Republike Slovenije. Na njej je kot slavnostni govornik spregovoril podpredsednik Državnega zbora Jakob Presečnik, v okviru kulturnega programa pa je nastopila pevka Eleonora.

 

V večernih urah se je predsednik Vlade RS Janez Janša skupaj s soprogo Urško Bačovnik Janša udeležil tudi osrednje državne slovesnosti v počastitev Dneva državnosti, ki je potekala na Kongresnem trgu. Idejno vodilo letošnje državne proslave je bila želja predstaviti Slovenijo kot celoto v luči njene raznolikosti, regionalne pestrosti, kulturnih navad in običajev. Na proslavi je tako sodelovalo večje število folklornih skupin iz celotne Slovenije ter Policijski orkester in Orkester Slovenske filharmonije.