NOVICA

22. 6. 2012

Predstavniki Mohorjeve družbe državnemu sekretarju predstavili knjigo »Osamosvojitvena vlada. Kako so gradili državo.«

(Foto: Daniel Novakovič/STA)

(Foto: Daniel Novakovič/STA)

Državni sekretar mag. Lovro Lončar se je danes srečal s predstavniki Mohorjeve družbe, in sicer z direktorjem Mohorjeve družbe Celovec dr. Antonom Korenom in direktorjem Mohorjeva d.o.o. mag. Martinom Liscem. Predstavniki Mohorjeve družbe so na srečanju državnemu sekretarju predstavili knjigo dr. Rosvite Pesek »Osamosvojitvena vlada. Kako so gradili državo.«

 

Sogovorniki so v luči bližajočega se Dneva državnosti na srečanju spregovorili predvsem o osamosvojitvenem obdobju. Ob tem je direktor Mohorjeve družbe Celovec dr. Anton Koren izpostavil, da izdaja knjige »Osamosvojitvena vlada. Kako so gradili državo. « pri njihovi založbi simbolno izraža vsestransko podporo Mohorjeve in pretežnega dela koroških Slovencev osamosvojitveni ideji. Sogovorniki pa so se strinjali v tem, da je bila osamosvojitev Slovenije pomembno dejanje, ne le za državljane in državljanke Slovenije, temveč tudi za Slovence v zamejstvu in po svetu.

 

Državni sekretar mag. Lovro Lončar se je Mohorjevi družbi zahvalil za dragocen prispevek, ki ga je ta najstarejša samostojna ustanova med Slovenci na Koroškem, s svojo dejavnostjo prispevala k širjenju in bogatenju slovenskega kulturnega, znanstvenega in umetniškega prostora.