NOVICA

27. 7. 2012

Poslanica predsednika Vlade RS Janeza Janše slovenskim olimpijskim športnikom

(foto: Tamino Petelinšek/STA)

Spoštovane športnice in športniki,

 

danes se bodo s svečano otvoritvijo v Londonu pričele že tridesete poletne olimpijske igre, na katerih se boste pomerili najboljši med najboljšimi. Tisti, ki s svojimi dosežki dokazujete, kako resnična je trditev, da je zato, da postaneš najboljši, potrebno trdo delati. Vsak dan, leto za letom, ko je treba dati na stran vse drugo in je pomembno samo eno – da premagaš sebe in z vztrajnostjo postajaš vedno boljši.

 

Verjamem, da so za vami leta trdega dela, treningov in odpovedovanj, da bi nekoč zastopali domovino na olimpijskih igrah. To je odraz vaše zaveze, vztrajnosti in borbenosti, ki se je utrjevala tudi takrat, ko ni sijalo sonce in niso vsi verjeli v vaš uspeh. Danes ste del slovenske olimpijske ekipe, kar je samo po sebi vrhunski uspeh in naj vam za to iskreno čestitam.

 

Slogan letošnjih olimpijskih iger je »Navdihnite generacijo - Inspire a generation«. S svojim življenjem in športnimi dosežki ste navdih številnim mladim aktivnim športnikom, katerih sanje so, da bi nekega dne prav tako postali del svetovne športne elite. Ste tudi navdih za vse državljanke in državljane Slovenije, saj nas boste vsak dan v času olimpijskih iger spomnili, kako pomembno si je v življenju zastaviti cilj, v katerega je potrebno verjeti in zanj trdo delati, da ga lahko uresničiš.

 

Vaš trud in sanje bodo v teh dneh zasijale pred svetovnim občinstvom. Želim vam, da se na tekmovanjih čim bolje odrežete in dosežete rezultate, ki ste si jih zadali. Ob vaših dosežkih se bomo veselili z vami! Naj se v Londonu čim večkrat sliši slovenska himna.

 

Slovenija je in bo ponosna na vas!