NOVICA

29. 8. 2012

Poslanica predsednika Vlade RS Janeza Janše slovenskim paraolimpijskim športnikom in športnicam

(Foto: Arhiv KPV)

Spoštovane paraolimpijke in paraolimpijci!

 

Še svež je spomin na žlahtna odličja, ki so jih na poletnih olimpijskih igrah v Londonu prejeli naši vrhunski športniki in športnice. Navdušeno smo navijali zanje in bili veseli ob njihovih uspehih.

 

Nič manj pa ne bomo neučakani danes, ko bo na olimpijskem stadionu v Londonu ponovno zaplapolala slovenska zastava. S ponosom bomo pozdravili vseh 22 športnic in športnikov, paraolimpijcev, ki boste v Londonu zastopali slovenske barve.

 

To je za vas velik dan. Dan, ko so pozabljene bolečine in odrekanja. Dan, ki je nagradil vašo vztrajnost, potrpežljivost in odločenost, da ste postali ponosni člani slovenske paraolimpijske reprezentance in boste zastopali naše barve na številnih olimpijskih prizoriščih. Že na preteklih paraolimpijskih igrah ste posamezni športniki in športnice dokazali, da ste kos svetovni konkurenci in da zmorete poseči po najbolj žlahtnih medaljah. Verjamem, da bo tudi tokrat tako in da boste v naročju mesta, kjer se je leta 1948 začelo paraolimpijsko gibanje, dosegli tiste cilje, ki ste si jih zadali in da boste izpolnili vaša skrita pričakovanja in želje.

 

Prav vsi, ki se boste v teh dneh borili v Londonu, ste dokaz, da zmaga le tisti, ki upa in ki se bori. Tisti, ki vztraja, ki ne odneha in ki ohrani vero v to, da zmore. Takšna prepričanja so tista, ki jih v teh negotovih časih potrebujemo vsi skupaj, tudi kot narod, in v času paraolimpijskih iger nas boste s svojimi nastopi dnevno, kot navdih, opominjali na to.

 

Star kitajski pregovor pravi: »Goro bo premaknil le tisti, ki je v začetku premikal kamenčke.« Prepričan sem, da je prav vsak od vas s trudom in srčnostjo premaknil dovolj kamenčkov, da lahko premakne tudi goro. Zato bomo z velikim pričakovanjem spremljali vaše posamične uspehe in se veselili vsakič, ko bo v londonskih športnih dvoranah po vaši zaslugi zadonela slovenska himna.

 

Želim vam srčno, srečno in zmagovito!