NOVICA

2. 9. 2012

Predsednik vlade Janez Janša se je srečal s predsednikom Vlade Republike Kosovo

(Foto: Tina Kosec/STA)

(Foto: Tina Kosec/STA)

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes srečal s predsednikom Vlade Republike Kosovo Hashijem Thaçijem, ki je na delovnem obisku v Sloveniji.

 

Sogovornika sta odnose med državama označila kot dobre, v pogovorih pa sta se dotaknila tudi možnosti za krepitev gospodarskega sodelovanja. Ob tem je predsednik Vlade Republike Kosovo predstavil socialni položaj in spodbudne ekonomske kazalce v državi ter pozitivno ocenil močno prisotnost slovenskih investicij na Kosovu. Soglašala sta z oceno, da bosta k medsebojnemu sodelovanju pripomogla tudi čim hitrejši dogovor in kasnejša uveljavitev medsebojnih sporazumov na davčnem in investicijskem področju.   

 

Kosovski premier se je zahvalili za slovensko podporo pri vključevanju Kosova v mednarodno skupnost. Predsednik vlade Janez Janša je spodbudil k nadaljevanju konstruktivnega dialoga med  Beogradom in Prištino ter izrazil prepričanje, da velja graditi na rešitvah, ki bodo v prvi vrsti temeljile na potrebah in interesih tamkajšnjih ljudi.

 

Predsednik Vlade Republike Kosovo se sicer udeležuje Blejskega strateškega foruma, ob robu katerega bo imel tudi druga bilateralna srečanja.