NOVICA

18. 9. 2012

Predsednik vlade Janez Janša začel vladni obisk Koroške regije

(Foto: Daniel Novakovič/STA)

(Foto: Daniel Novakovič/STA)

Predsednik Vlade RS Janez Janša je z današnjo popoldansko udeležbo na otvoritvi prizidka Splošne bolnišnice Slovenj Gradec pričel s četrtim obiskom vlade v tem mandatu v Koroški regiji. Vlada Republike Slovenije  je namreč na svoji prvi seji sprejela sklep, da bo predvidoma enkrat mesečno obiskala eno regijo in v skladu z možnostmi izvedla tematsko sejo.
 
Današnja otvoritev prizidka k Slovenjgraški bolnišnici, ki bo med drugim obsegal ambulantni del z dnevno bolnišnico, dermatologijo in mikrobiologijo, bolniške oddelke za ginekologijo, porodništvo in pediatrijo, centralni operativni blok z operacijskimi sobami,  center intenzivne terapije, porodni blok, bolniški oddelek za urologijo, oddelek za patologijo z laboratoriji in obdukcijsko sobo, dializo, lekarno in centralno sterilizacijo, predstavlja pomembno pridobitev tako za zdravniško osebje kot tudi za prebivalstvo na Koroškem. Omenjena pridobitev bo  gotovo pripomogla k bolj kakovostni zdravstveni oskrbi bolnikov in dostopnosti do storitev v Koroški in Savinjsko-šaleški regiji, investicija v objekt pa se bo še nadaljevala. Predsednik Vlade RS Janez Janša se je otvoritve udeležil skupaj z ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem, ki je ob tej priložnosti imel tudi slavnostni nagovor, v katerem je poudaril, da bolnišnica Slovenj Gradec z realizacijo svojih projektov uspešno sledi razvoju zdravstva v Sloveniji: večji učinkovitosti, večji kakovosti storitev v zdravstvu in nenazadnje k večjemu zadovoljstvu uporabnikov in izvajalcev storitev.

 

Predsednik Vlade RS je imel v okviru današnjega obiska tudi pogovore za lokalne medije. V pogovoru za regionalno televizijo VTV Velenje je slovenski premier spregovoril o predlaganih spremembah pokojninske reforme in reforme trga dela ter drugih kratkoročnih in dolgoročnih ukrepih in strategijah. Glede tretje razvojne osi pa je izpostavil, da trenutno poteka intenzivno  umeščanje trase v prostor. Spregovoril pa je tudi o stanju v Koroški regiji in priložnostih za razvoj, ki jih bodo okrepili tudi ukrepi za spodbujanje gospodarstva v okviru tretjega paketa, ki ga je pretekli teden sprejela vlada.

 

Glavni del vladnega obiska regije bo potekal jutri, ko se bo na dopoldanskem delovnem posvetu sestala ministrska ekipa. Na posvetu bodo ministrica in ministri analizirali razvojne izzive in priložnosti regije. V nadaljevanju pa se bodo predsednik vlade in ministri večji del dneva srečevali  s predstavniki podjetij, upravnih enot, občin,  obrti, sodnih, šolskih in drugih inštitucij v regiji.