NOVICA

28. 11. 2012

Predsednik Vlade RS Janez Janša sprejel ministra za zveze in množične komunikacije Ruske federacije Nikolaja Nikiforova

(Foto: Tamino Petelinšek/STA)

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes sprejel ministra za zveze in množične komunikacije Ruske federacije Nikolaja Nikiforova, ki je na obisku v Republiki Sloveniji kot sopredsedujoči medvladne komisije za trgovinsko-gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje med Republiko Slovenijo in Rusko federacijo. Sogovornika sta se strinjala, da sta Slovenija in Rusija prijateljski državi, ki odlično sodelujeta na vseh področjih, kar se odraža tudi v številnih dvostranskih srečanjih na politični in gospodarski ravni.

 

Predsednik Vlade RS Janez Janša in njegov ruski sogovornik sta v pogovoru spregovorila tudi o delu medvladne komisije za trgovinsko-gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje, pri čemer je predsednik slovenske vlade pohvalil ciljni pristop dela omenjene medvladne komisije, ki ustvarja zelo dobre pogoje predvsem za konkretizacijo skupnih gospodarskih projektov med slovensko in rusko poslovno skupnostjo. Predsednik Vlade RS Janez Janša je ob tem ponovno poudaril interes za še obsežnejše gospodarsko sodelovanje pri ciljnih panogah in za krepitev obojestranskih investicij, kakor je predlagal tudi ob  svojem nedavnem obisku v Moskvi, kjer ga je spremljala številčna gospodarska delegacija.

 

Minister Nikiforov se je strinjal z oceno slovenskega predsednika vlade in potrdil, da je tudi Ruska federacija zainteresirana za nadaljnje poglabljanje partnerstva s Slovenijo, pri čemer ima po njegovem mnenju odločilno vlogo prav medvladna gospodarska komisija kot  pomemben mehanizem za dogovore o konkretnih o konkretnih oblikah sodelovanja.