NOVICA

22. 12. 2012

Predsednik Vlade RS Janez Janša po zaprisegi čestital novemu predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju: "Brez sodelovanja in pripravljenosti slišati drug drugega nam ne bo uspelo"

(Foto: Tamino Petelinšek/STA)

(Foto: Tamino Petelinšek/STA)

Predsednik Vlade RS Janez Janša je danes po slavnostni zaprisegi v Državnem zboru RS poslal čestitko novemu  predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju. V njej je med drugim zapisal: "Funkcijo predsednika republike ste prevzeli v zelo prelomnih časih. Lahko jih primerjamo s tistimi usodnimi časi pred dvaindvajsetimi leti, ko se je rojevala samostojna slovenska država. Tudi danes potrebujemo predvsem enotno politično vodstvo in jasno vizijo in vloga predsednika republike je pri tem zelo pomembna."

 

V nadaljevanju čestitke je predsednik vlade Janša zapisal tudi, da je spremljal predvolilna soočenja, v katerih je sporočila novega predsednika republike razumel kot umirjanje pregretega ozračja in klic k razumu vseh, ne le ozkega kroga udeležencev v politični tekmi. "To zelo cenim," je še zapisal v čestitki predsednik vlade in dodal: "Skoraj vsak dan se namreč srečujem z nasprotovanji brez pravih argumentov, ki z zdravo logiko in zavedanjem, kako slabo je dejansko stanje, nimajo veliko."

 

Ob koncu čestitke je predsednik Vlade RS Janez Janša poudaril, da je sporočilo dneva samostojnosti in enotnosti, kadar smo kot narod enotni, zmoremo vse in lahko premagamo vsako oviro, ki je na poti. "Brez sodelovanja in pripravljenosti slišati drug drugega nam ne bo uspelo. Zato iskreno želim, da bodo Vaš mandat zaznamovali predvsem uspehi v iskanju soglasja in sodelovanja. Kajti to bo ne nazadnje uspeh vseh nas."