NOVICA

22. 12. 2012

Predsednik Vlade RS Janez Janša: "Za Slovenijo gre, za Slovenijo, vpeto v skupno evropsko prihodnost!"

(Foto: Tamino Petelinšek/STA)

(Foto: Tamino Petelinšek/STA)

(Foto: Stanko Gruden/STA)

(Foto: Tamino Petelinšek/STA)

(Foto: Stanko Gruden/STA)

"V življenju vsakega naroda, pa tudi posameznika, pridejo težke preizkušnje. Čas, v katerem smo danes, je takšen čas," je predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša dejal kot slavnostni govornik na proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

 

Predsednik vlade je spomnil, da smo v svoji kratki zgodovini dosegli zavidljive rezultate, a smo v tem zanosu uspeha marsikaj spregledali. Če bi zmogli stopiti skupaj v začetku krize in prilagoditi javno potrošnjo, bi ostalo več za investicije in nova delovna mesta. 

 

Predsednik vlade vidi proteste, svobodo govora in javno zbiranje kot pravice, za katere smo se pred dvaindvajsetimi leti borili. Dejal je: "Vsakomur, ki to počne s slovensko zastavo v rokah, gre spoštovanje, saj gre za aktivnega državljana. Zdaj gre za Slovenijo. Za Slovenijo, vpeto v skupno evropsko prihodnost." 

 

"Ni razloga za pesimizem. Smo v težavah, vendar jih bomo premagali," je optimističen predsednik vlade Janša. Slovenija ni nastala zato, da bi v njej živeli slabše. "Nihče ni glasoval za samostojno in neodvisno Slovenijo zaradi teh razlogov. Vsi skupaj si zaslužimo več. Zato je naša zaveza blaginja vseh državljank in državljanov," je povedal predsednik vlade.

 

Premier je v imenu vlade sprejel vabilo novega predsednika RS Boruta Pahorja, ki je v svojem današnjem govoru izrazil pripravljenost za povezovanje vseh političnih skupin v Sloveniji. Novemu predsedniku republike je obljubil, da bodo vrata vlade kot doslej vedno odprta.

 

Vsem sodržavljankam in sodržavljanom predsednik vlade Janez Janša čestita ob dnevu samostojnosti in enotnosti, prazniku celotne Slovenije.