NOVICA

14. 5. 2012

Premier Janez Janša je odgovarjal na poslanska vprašanja

(Foto: Tina Kosec/STA)

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je na 3. redni seji Državnega zbora Republike Slovenije odgovarjal na štiri vprašanja poslank in poslancev, od tega so bila tri vprašanja postavljena iz vrst opozicije, eno pa iz koalicije.
 
Poslanca SD Matevža Frangeža je zanimalo, kako se bo na podlagi sprejetih ukrepov preprečilo, da bi Slovenija prišla v varčevalno dolžniško spiralo, vodjo poslanske skupine Pozitivne Slovenije Janija Möderndorferja je zanimalo, kako potekajo aktivnosti vlade v zvezi z zmanjšanjem števila zaposlenih v organih javne uprave, Romana Jakiča, poslanca Pozitivne Slovenije, pa je zanimalo, kakšen je bil namen uradnega obiska v Zvezni republiki Nemčiji, ki je simbolično potekal na Dan Evrope.

 

 

Vodja poslanske skupine koalicijske stranke Državljanske liste Rihard Braniselj pa je v okviru postavljanja poslanskih vprašanj poudaril, da je Slovenija z nedavno sprejetim Zakonom o uravnoteženju javnih financ letos naredila prvi pomemben korak k izhodu iz finančne in gospodarske krize. Ker pa v koalicijskih strankah obstaja zavedanje, da to ni zadostni korak, da bi Slovenija iz krize izšla, je vodjo poslanske skupine Državljanske liste zanimalo, kateri bodo še nadaljnji ukrepi in reforme, ki jih bo Vlada RS predlagala, da bi država ponovno stopila na pot napredka.