NOVICA

3. 7. 2012

Predsednik Vlade RS Janez Janša je pričel z obiskom Vlade RS v Podravju

(Foto: Daniel Novakovič/STA, vir: UKOM)

(Foto: Daniel Novakovič/STA, vir: UKOM)

(Foto: Daniel Novakovič/STA, vir: UKOM)

Predsednik Vlade RS je tretji delovni obisk Vlade RS skupaj z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovanom Žerjavom, pričel z obiskom podjetja LUMAR IG d.o.o.

 

Podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo nizkoenergijskih in pasivnih montažnih objektov iz lesa, je predsednik vlade pohvalil kot dober primer, ki kaže, da lahko dobro podjetje raste tudi v zaostrenih razmerah. Direktor podjetja Marko Lukić je na srečanju spregovoril predvsem o priložnostih, ki jih ima Slovenija kot ena izmed najbolj gozdnatih držav v Evropi v lesni industriji in pozdravil prizadevanja Vlade RS pri sprejemanju pravih ukrepov, ki pomagajo pri ustvarjanju potrebne gospodarske klime. Predsednik vlade Janez Janša je povedal, da je Vlada RS sprejela Akcijski načrt za povečanje konkurenčnosti gozdno-lesne verige v Sloveniji do leta 2020 - »Les je lep«, s ciljem večje konkurenčnosti in predvsem novih delovnih mest, z visoko dodano vrednostjo.  Ob tem je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav dodal, da je v lesni industriji vidna predvsem potreba po horizontalnem združevanju, in sicer za to, da bi dosegli večjo konkurenčnost v mednarodnem okolju.


V nadaljevanju je bil predsednik vlade gost v oddajah na regionalnih televizijskih postajah TV Maribor in RTS. Osrednja tema pogovorov je bilo stanje v regiji in ukrepi, s katerimi jim bo Vlada RS v prihodnje pomgala. Ob tem je predsednik vlade Janez Janša poudaril, da se je Slovenija v zadnjih 20 letih, žal, neenakomerno razvila in da bi vsaka regija, razen osrednjeslovenske, potrebovala posebno obravnavo. V nadaljevanju pa je dejal, da se bo na julijski seji Državnega zbora sprejemal že drugi paket ukrepov za gospodarsko rast, ki bo pripomogel k izboljšanju pogojev za rast in razvoj zdravih podjetij.