BERNARD BRŠČIČ, DRŽAVNI SEKRETAR

Bernard Brščič se je rodil 23.08.1973 v Ljubljani. Po opravljeni mednarodni maturi (IB) na Gimnaziji Bežigrad je študij nadaljeval na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Za diplomsko delo s področja reforme slovenskega pokojninskega sistema je leta 1996 prejel univerzitetno Prešernovo nagrado. Magistrski študij ekonomije je zaključil tako na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani kot na London School of Economics and Political Science.

 

V obdobju 1996-2012 je bil zaposlen kot visokošolki sodelavec na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Sodeloval je pri predmetih Mikroekonomija, Makroekonomija, Politična ekonomija in Zgodovina ekonomske misli. Področje njegovega zanimanja obsegajo problematiko pokojninskih sistemov in države blaginje, politično ekonomijo, zgodovino ekonomske misli in intelektualno zgodovino liberalizma. V zadnjem času je za Slovensko matico pripravil slovensko izdajo knjige Brezpotja socializma Ljuba Sirca, za Studia Humanitatis magistralno delo škotskega razsvetljenca Adam Smitha Bogastvo narodov, za založbo Karantanija pa konstitutivno delo konservativnega liberalizma Ustava za svobodo Friedricha Augusta von Hayeka.


Je predsednika sveta Inštituta dr. Jožeta Pučnika in sodelavec londonskega inštituta Centre for Research into Post-Communist Economies, ki ga vodi dr. Ljubo Sirc.