Domov
Kazalo
Kontakt
English
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Zadnje sporočilo
Premier Janez Janša predal posle novemu premierju Borutu Pahorju
21.11.08

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je drevi predal posle novoizvoljenemu predsedniku Vlade Republike Slovenije Borutu Pahorju. Ob tej priložnosti mu je tudi izročil poročilo o delu Vlade Republike Slovenije v obdobju 2004 – 2008 ter mu zaželel uspešno delo. 

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Zahvalil se je dosedanjim članom vlade in njenim sodelavcem, ki so nosili težko breme, vključno z izzivom vodenja Evropske unije. Po njegovih besedah novi vladi zapuščajo solidno podlago z dobrimi rezultati. »Okrog 80 odstotkov tega, kar je bilo načrtovanega, je bilo tudi narejenega. Veseli bomo, če bomo ob koncu tega mandata, ki se danes začenja, lahko imeli pred sabo rezultate, ki bodo primerljivi temu, kar je bilo doseženo v teh štirih letih,« je poudaril premier v odhodu Janez Janša.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Novoizvoljeni predsednik vlade Borut Pahor pa se je premierju Janezu Janši zahvalil za opravljeno delo, za dobro in konstruktivno sodelovanje v obdobju med volitvami in oblikovanjem nove vlade ter za sprejetje povabila k razmisleku o partnerstvu za razvoj.

 

   Izjava predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše in novoizvoljenega predsednika Vlade Republike Slovenije Boruta Pahorja


RSS >
V središču
Premier Janez Janša: S predlaganimi ukrepi se Slovenija lahko izogne recesiji in bistvenemu povečanju brezposelnostiPredsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je na novinarski konferenci po 185. redni seji vlade spregovoril o vladnih ukrepih za blažitev negativnih posledic svetovne finančne krize na gospodarska gibanja v Sloveniji.

več->

Novice
14.11.08  Generalni sekretar Skupine za razmislek bo prof. dr. Žiga Turk
07.11.08  Premier Janez Janša: Podpora svetovnih gospodarstev današnjim stališčem EU bo revolucija v svetovnih financah
06.11.08  Premier Janez Janša: Z današnjimi ukrepi se Slovenija lahko izogne recesiji in bistvenemu povečanju brezposelnosti
06.11.08  Premier Janez Janša se je srečal s poljskim predsednikom
05.11.08  Premier Janez Janša čestital novoizvoljenemu predsedniku ZDA
30.10.08  Premier Janez Janša na slovesnosti ob dnevu reformacije
Koledar dogodkov

|