NOVICA

10.02.2012

Janez Janša prevzel vodenje vlade Republike Slovenije

(Foto: Stanko Gruden/STA)

Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je popoldan predal posle novoizvoljenemu predsedniku Vlade Republike Slovenije Janezu Janši. Borut Pahor je ob tej priložnosti novoizvoljenemu predsedniku vlade izročil poročilo o delu Vlade Republike Slovenije v obdobju 2008 – 2011 ter mu zaželel uspešno delo.

 

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je ob primopredaji poslov poudaril: »zavedamo se izzivov, ki so pred nami, tudi težkega časa in problemov, ki jih bo potrebno reševati.«  Kljub temu, da imamo lahko različna mnenja o nekaterih stvareh, je zaupanje v slovenske ljudi ključno, je poudaril Janez Janša.

 

»Oba veva, da Slovenija veliko zmore, je pa pri teh naporih Sloveniji bistveno lažje, če je tudi politični razred sposoben sodelovanja,« je še dejal predsednik vlade Janez Janša. Ob tem je odhajajočega predsednika vlade Boruta Pahorja pozval k sodelovanju med pozicijo in opozicijo, ki bo presegalo klasične okvirje in bo v skupno dobro slovenske države.

 

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je nekdanjemu predsedniku vlade Borutu Pahorju tudi zahvalil za ves vloženi trud in napore pri vodenju države v preteklem mandatu.