NOVICA

4. 11. 2013

Predsednica vlade je obiskala Dolenjsko

Foto: Stanko Gruden/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je danes obiskala Dolenjsko. V okviru obiska se je srečala z vodstvom podjetja Krka, d.d., in si ogledala proizvodne obrate tovarne zdravil, nato pa je obiskala tudi Šolski center Novo mesto ter si ogledala kartuzijo Pleterje.

 

Premierka se je v okviru obiska podjetja Krka d.d. srečala s predsednikom uprave in generalnim direktorjem podjetja Jožetom Colaričem ter članicama uprave Zvezdano Bajc in Danico Malnar Novak ter si po pogovorih ogledala še proizvodni obrat Notol. Predsednica vlade je poudarila, da je še posebej vesela podatkov o rasti števila zaposlenih v podjetju Krka, d.d., in o višini povprečne plače v tem podjetju, ki je visoko nad slovenskim povprečjem. »Še posebej sem bila vesela podatka, da to podjetje zaposluje 60 odstotkov žensk. Tudi v upravi je 40 odstotkov žensk,« je še dejala premierka. Predsednik uprave Krke Jože Colarič je poleg tega glede nepremičninskega davka premierki zagotovil, da bo podjetje plačevalo enako kot doslej. »Gospodarstva s tem novim davkom ne bomo obremenili,« je poudarila premierka.

 

V nadaljevanju obiska je predsednica vlade obiskala Šolski center Novo mesto, ki je po njenih besedah največji šolski center v Sloveniji in izobražuje velik del kadra, potrebnega za to območje. Dodala je še, da je »prav sodelovanje gospodarstva in šolstva ključno za to, da bo gospodarstvo uspešno še naprej. Seveda ima tudi ta del Slovenije nekaj manjših težav, povezanih tudi s črpanjem evropskih sredstev in prepričana sem, da bodo s sodelovanjem te probleme uspešno rešili.« Predsednica vlade je obisk Dolenjske sklenila z ogledom kartuzije Pleterje.