NOVICA

28. 3. 2014

Zaključek vladnega obiska v Gorenjski regiji

Foto: Daniel Novakovič/STA

Foto: Daniel Novakovič/STA

Foto: Daniel Novakovič/STA

Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek se je v popoldanskem času drugega dneva vladnega obiska v Gorenjski regiji skupaj z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Metodom Dragonjo ter ministrom za infrastrukturo in prostor Samom Omerzelom srečala še s predstavniki podjetja 2864 Bohinj d.o.o., ki so predstavili svoj infrastrukturni projekt Bohinj 2864 in izrazili željo po vladni pomoči pri dokončni realizaciji projekta, saj bo le-ta pozitivno vplivala tudi na razvoj turizma.

 

V nadaljevanju obiska se je premierka skupaj z ministrom za kmetijstvo in okolje Dejanom Židanom in ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Metodom Dragonjo srečala s predstavniki podjetja LIP Bohinj d.o.o., ki so predstavili delovanje podjetja, načrtovano ureditev lesno-predelovalnega centra in ključne izzive za uresničitev tega cilja. Premierka je poudarila, da si vlada prizadeva in se bo tudi v prihodnje zavzemala za okrepitev lesno-predelovalne panoge, ki je izjemnega pomena za slovenski prostor.

 

Skupaj z ministrom za obrambo Romanom Jakičem in državno sekretarko na ministrstvu za zdravje Nino Pirnat se je premierka sestala še s predstavniki Splošne bolnišnice Jesenice, ki so jih seznanili s postopkom gradnje urgentnega bloka, postavitvijo vojaške mobilne bolnišnice in izzivi, s katerimi se srečujejo v bolnišnici in v zdravstvu nasploh. Premierka si je ogledala še obstoječe prostore urgence in bolnišnični heliport.

 

Dvodnevni obisk so člani vlade zaključili s posvetom z župani in gospodarstveniki Gorenjske regije. Predsednica vlade je gostom na kratko predstavila najpomembnejše zaključke srečanj z raznimi organizacijami v regiji in poudarila, da so številni med njimi optimistični, kar z optimizmom navdaja tudi vlado. Dejala je, da makroekonomski kazalci za Gorenjsko regijo niso slabi, brezposelnost je najnižja v Sloveniji, nekoliko nižji od slovenskega povprečja je le izvoz, ki pa se bo letošnjem letu zagotovo okrepil. Gorenjske župane in gospodarstvenike so zanimali predvsem vladni ukrepi glede črpanja evropskih sredstev, ponovnega zagona gospodarstva in realizacije infrastrukturnih projektov v regiji.