NOVICA

2. 9. 2013

Delovni obisk predsednika Sveta ministrov Italijanske republike Enrica Lette v Republiki Sloveniji

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek bo v ponedeljek, 2. septembra 2013 na delovnem obisku v Republiki Sloveniji gostila predsednika Sveta ministrov Italijanske republike Enrico Letta. Predsednika vlad bosta sodelovala na Strateškem forumu Bled z naslovom Spreminjajoča Evropa v spreminjajočem se svetu, čemur bodo sledili bilateralni pogovori obeh predsednikov vlad.

  

Sogovornika bosta pozornost namenila predvsem temam, ki sta jih že obravnavala ob obisku predsednice vlade Republike Slovenije v Rimu, srečanje pa bo hkrati služilo tudi kot priprava na trilateralno srečanje predsednikov vlad Italijanske republike, Republike Slovenije in Republike Hrvaške, ki bo 12. septembra 2013 v Benetkah.

Podrobnosti obiska:

   


14.50


Prihod
predsednika Sveta ministrov Italijanske republike Enrica Lette na Strateški forum Bled, kjer ga pričaka predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek

Lokacija: Festivalna dvorana Bled, Bled


FOTOTERMIN


15.00 – 17.15


Sodelovanje na Strateškem forumu Bled


Lokacija:
Festivalna dvorana Bled, Bled

 


18.00

 

Obisk Blejskega otoka


Lokacija:
Blejski otok, Bled


FOTOTERMIN ZA URADNA FOTOGRAFA


18.44

  

Rokovanje predsednikov vlad

   

Lokacija: preddverje Konferenčne dvorane

    

FOTOTERMIN

  


19.15


Skupna novinarska konferenca predsednikov vlad

Lokacija: Koncertna dvorana, Vila Bled, Bled


19.30


Delovna večerja

FOTOTERMIN ZA URADNA FOTOGRAFA

 

Obvestilo o akreditacijah

Predstavniki medijev boste za spremljanje obiska potrebovali AKREDITACIJSKE PRIPONKE, zato vas prosimo, da na Urad Vlade RS za komuniciranje, na e-naslov: info.ukom(at)gov.si,  sporočite svoje podatke (ime in priimek, medij, funkcija), in sicer najkasneje do ponedeljka, 2. septembra 2013, do 11.00.

  

POMEMBNA INFORMACIJA: Predstavnike medijev, ki ste se akreditirali za spremljanje konference BSF, obveščamo, da obisk Enrica Lette lahko spremljate z akreditacijskimi priponkami za BSF, ostali pa boste prejeli akreditacijske priponke za ta dogodek na kraju samem.