NOVICA

20. 3. 2013

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek po izglasovani zaupnici njeni vladi: "Našli bomo skupno pot za našo boljšo prihodnost."

Foto: Daniel Novakovič/STA, vir: UKOM

"Poslanke in poslanci Državnega zbora so danes izkazali zaupanje v skupino ljudi, ki stoji za mano. To je naša nova vlada. V veliko čast mi je, da bom lahko to ekipo vodila na poti pozitivnih sprememb in napredka," je danes po imenovanju nove vlade v Državenm zboru v izjavi za medije dejala prva slovenska premierka mag. Alenka Bratušek. Ob tem je še poudarila, da se zaveda, da "odgovornost in zaupanje hodita z roko v roki, zato bomo storili vse, da bomo to zaupanje upravičili. Vem, da nam ne bo vedno lahko in da bodo odločitve, ki jih bomo sprejemali težke. A hkrati verjamem, da skupaj premoremo dovolj modrosti, dovolj energije in dovolj vztrajnosti, da bomo dosegli zastavljene cilje." 

  

Predsednica vlade je neposredno po izvolitvi še dejala, da verjame, da bodo vse stranke v Državnem zboru zmogle sodelovanja v dobro naše države in naših ljudi, saj je čas za preigravanje in politične kalkulacije minil ter se se vse politične stranke zavedajo, da bomo le z veliko sodelovanja in trdega dela začeli premagovati krizo, in da jo bomo premagali lahko le združeni in v soglasju. Ob koncu izjave za medije je predsednica vlade mag. Bratuškova še poudarila, da verjame v modrost in odgovornost našega naroda, parlamenta in vlade, da bomo našli skupno pot za našo boljšo prihodnost.