NOVICA

25. 3. 2013

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek čestitala slovenskim smučarskim skakalcem: "Povezujete nas v zavedanju, da znamo biti tudi najboljši na svetu"

Foto: Stanko Gruden/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je ob koncu zgodovinske sezone v smučarskih skokih čestitala Juriju Tepešu, Jaki Hvala, Robertu Kranjcu, Petru Prevcu, Matjažu Pungertarju, Andražu Pograjcu, glavnemu trenerju Goranu Janusu ter vsem, ki so v reprezentanci soustvarjali letošnje izjemne uspehe.

   

"Zdi se, da se v Sloveniji niti ne zavedamo, kako visoko v svetovnem vrhu smo Slovenci po športnih uspehih. Te zmage niso le pomembna predstavitev Slovenije v svetu, ampak so velikega pomena tudi za vse državljanke in državljane Republike Slovenije, ki vas s ponosom in upanjem spremljajo ter trepetajo za vas ob vsaki tekmi. Slovenski šport nas zahvaljujoč vašim dosežkom povezuje v skupnem zavedanju o tem, da zmoremo biti tudi najboljši," je zapisala v čestitki slovenska premierka mag. Alenka Bratušek ter napovedala, da bomo s slovenskimi orli v "mislih in s stisnjenimi pestmi tudi v Sočiju prihodnje leto".