NOVICA

25. 3. 2013

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek na sprejemu novoizvoljene vlade pri predsedniku RS Borutu Pahorju: “Prioriteta te vlade je Slovenija v letu 2013”

Foto: Daniel Novakovič/STA

Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se je danes udeležila sprejema za novoizvoljeno vlado pri predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju. V kratkem nagovoru se mu je zahvalila za njegove besede spodbude in povedala: “Naš projekt v tem trenutku je Slovenija v letu 2013, saj se vsi zavedamo, da je pred nami ključno leto. Čaka nas trdo delo, ki se ga ne bojimo. Vemo, da bo veliko preprek, a pripravljeni smo se soočiti z njimi.” V nadaljevanju je premierka mag. Bratuškova poudarila, da je Slovenija stabilna država, zato kakršne koli primerjave s Ciprom v tem času niso primerne niti potrebne: “Po moji oceni lahko Slovenija svoje težave, tudi javnofinančne, rešuje sama. Vladna ekipa je mlada, izobražena in optimistična, z velikimi koraki bomo stopali naprej, za ljudi in za državo.”

  

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor pa je zbranim gostom dejal, da Slovenija ta hip “potrebuje praktično ukrepanje in vizionarsko ravnanje”. Opozoril je, da je poleg nujnih kratkoročnih potez treba graditi na dolgoročni viziji, pri obeh stvareh pa “lahko in moramo delati skupaj”. Pri tem je omenil delo Državnega zbora in Urada predsednika republike, pa tudi dobro sodelovanje z opozicijo, socialnimi partnerji – delodajalci in delojemalci – ter z vrsto drugih nevladnih organizacij.

  

Predsednik republike je vladi in njeni predsednici v tem mandatu zaželel vse dobro ter veliko poguma in sreče, izrazil pa tudi pripravljenost na sodelovanje, kar je premierka mag. Bratuškova sprejela, rekoč, da bodo “vrata vlade vedno odprta za dobre pobude”.