NOVICA

30. 3. 2013

Premierka mag. Alenka Bratušek prejela čestitko ameriškega predsednika Baracka Obame: "Funkcijo prevzemate v pomembnem zgodovinskem trenutku za vašo državo"

Foto: Stanko Gruden/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je po nastopu funkcije med številnimi čestitkami iz Slovenije in tujine prejela tudi čestitko predsednika Združenih držav Amerike Baracka Obame. V njej ameriški predsednik slovenski premierki čestita ob zgodovinski potrditvi za predsednico Vlade Republike Slovenije. "Cenim močne dvostranske vezi med Združenimi državami Amerike in Republiko Slovenijo, pa tudi skupno zavezanost k razvijanju miru in varnosti, ki jo naši državi kot članici zveze Nata uresničujeta po vsem svetu, od Balkana do Afganistana," je med drugim zapisal v čestitki.

  

Predsednici vlade mag. Bratuškovi je ameriški predsednik Obama še dejal, da prevzema funkcijo v pomembnem trenutku v zgodovini naše države, zato ji je še posebej zaželel čim več uspeha pri izvajanju težavnih, a nujnih reform, potrebnih za zagotavljanje dolgoročne blaginje v Sloveniji. Obama je še poudaril, da se veseli sodelovanja s predsednico vlade pri nadaljnjem poglabljanju odnosov med Slovenijo in ZDA, pri krepitvi čezatlantske skupnosti ter pri spoprijemanju z izzivi 21. stoletja.