NOVICA

2. 4. 2013

Predsednici Vlade RS mag. Alenki Bratušek čestital ob imenovanju tudi generalni sekretar zveze Nato Anders Fogh Rasmussen

Foto: nato.int

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek je ob imenovanju danes prejela čestitko generalnega sekretarja Nata Andersa Fogha Rasmussena, ki premierki želi veliko uspehov pri opravljanju te pomembne funkcije. Kot poudarja v svojem pismu, je Slovenija zanesljiva članica Organizacije Severnoatlantske pogodbe in dejavna na vseh področjih zavezniškega delovanja. Generalni sekretar Rasmussen je v pismu predsednici vlade izrazil tudi prepričanje, da lahko s skupnimi močmi še naprej prispevamo k uresničevanju Natovih ciljev, prav tako pa je izrazil pričakovanje, da se bosta v bližnji prihodnosti tudi srečala.

   

V minulih dneh je premierka mag. Bratuškova prejela še čestitke nekaterih drugih predsednikov vlad in predstavnikov drugih mednarodnih ustanov. Francoski predsednik vlade Francois Hollande je predsednici vlade v čestitki zapisal, da upa, da bodo dobri odnosi zaupanja in prijateljstva med Slovenijo in Francijo prispevali k hitrejšemu okrevanju ekonomske krize v državah EU ter da bodo poglobili ekonomsko in monetarno unijo v duhu odgovornosti in solidarnosti. Ob tem je predsednik francoske vlade izpostavil številne perspektive, ki se med Francijo in Slovenijo odpirajo na polju meddržavnega sodelovanja, in segajo od ekonomskega do kulturnega področja. Tudi predsednik državnega Sveta Ljudske republike Kitajske Li Keqiang je v čestitki predsednici vlade izrazil pričakovanja, da bosta Slovenija in Kitajska po enaindvajsetih letih stabilnih odnosov in intenzivnega sodelovanja v tem duhu zaupanja tudi nadaljevali bilateralne odnose, ki so v interesu vseh ljudi obeh držav.

   

S čestitko se je na slovensko premierko obrnil tudi predsednik vlade Črne gore Milo Đukanović, ki se je med drugim zahvalil za podporo Slovenije pri evropskih in evroatlantskih težnjah Črne gore, ki so znamenje napredka v celotni regiji. Predsednik vlade Belgije Elio di Rupo, predsednik vlade Češke Republike Petr Nečas ter predsednik vlade Poljske Donald Tusk so premierki mag. Bratuškovi vsi zaželeli veliko uspehov na tej odgovorni poti in izrazili pričakovanja po intenzivnih bilateralnih odnosih med državami.