NOVICA

10. 4. 2013

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek sprejela namestnika generalnega sekretarja OECD Yvesa Leterma

Foto: Stanko Gruden/STA

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek je danes sprejela namestnika generalnega sekretarja Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) Yvesa Leterma. Nekdanji predsednik belgijske vlade Leterme je predsednici vlade predstavil izsledke poročila OECD Ekonomski pogled Slovenije 2013, ki vsebuje oceno makroekonomskega in javnofinančnega stanja v Sloveniji in podaja priporočila ekonomski politiki na področju javnih financ, bančnega sektorja, učinkovitosti javnih izdatkov ter krepitve rasti. 


Predsednica vlade mag. Bratušek je v pogovoru izpostavila, da se Slovenija zaveda stanja in nalog pred njo ter predstavila tekoče in načrtovane ukrepe za premostitev aktualnih problemov. Ob tem je posebej poudarila, da je Slovenija slednje povsem zmožna rešiti sama ter izrazila zadovoljstvo, da se s tem, podobno kot predsednik Komisije Barroso, strinja tudi namestnika generalnega sekretarja OECD Leterme.