NOVICA

10. 4. 2013

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek po sestanku s predsedniki parlamentarnih strank: »Pogovor je bil temeljit in konstruktiven.«

Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednica Vlade RS mag. Alenka Bratušek je po današnjem prvem sestanku s predsedniki parlamentarnih strank, vodji poslanskih skupin in poslancema narodnostnih manjšin na temo fiskalnega pravila v izjavi za medije povedala, da je bil pogovor zelo temeljit in konstruktiven ter da je bilo podanih več predlogov za rešitev problema. »Za to, da do končne rešitve pridemo, pa bo potreben še dogovor v poslanskih skupinah. To se bo zgodilo že jutri dopoldan, po tem pa se bomo predsedniki strank in vodje poslanskih skupin ponovno sestali,« je še napovedala premierka mag. Bratuškova in dodala, da so poslanci tisti, ki bodo glasovali o tem, zato je prav, da se o tem odločijo znotraj poslanskih skupin. »O tem ne moremo odločati samo predsedniki parlamentarnih strank in vodje poslanskih skupin,« je še poudarila predsednica vlade.


Poleg podanih rešitev je bila na današnjem sestanku odprta tudi vrsta novih vprašanj. Odgovore nanje bodo po besedah predsednice vlade prinesli novi izračuni na podlagi spremenjenih okoliščin in makroekonomskih izhodišč. Le-ti bodo podlaga za končno odločitev o tem, ali je  fiskalno pravilo mogoče uveljaviti že leta 2015.