NOVICA

16. 4. 2013

Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek po srečanju z gospodarstveniki: "S spodbujanjem gospodarskega razvoja lahko Slovenija ponovno postane zgodba o uspehu"

Foto: Nebojša Tejić, STA

 

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se je danes srečala s člani predsedstva Gospodarske zbornice Slovenije, predstavniki združenja Manager in predstavniki Združenja delodajalcev Slovenije. Sestanka so se udeležili tudi mag. Stanko Stepišnik, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Dejan Židan, minister za kmetijstvo in okolje, ter državna sekretarja Jernej Pavlič in Gašpar Gašpar Mišič.

 

V izjavi po srečanju je predsednica vlade dejala: "Slovenija bo država, v kateri bo prijetno živeti le, če bomo imeli močno in uspešno gospodarstvo. Če bomo dovolj ustvarili, bomo lahko tudi dovolj delili, in ne obratno. Zdaj je našemu gospodarstvu potrebno nameniti posebno pozornost." Dodala je, da je prva prednostna naloga vlade sanacija bančnega sistema, vendar ob hkratnem sprejetju ukrepov, ki bodo v pomoč prezadolženim podjetjem. Pojasnila je, da je vlada predlagala tudi ustanovitev sveta za razvoj, vodenje tega sveta pa bo zaupala gospodarstvu.

 

"Slovenija je nekoč že bila zgodba o uspehu. S spoštovanjem ljudi in spodbujanjem gospodarskega razvoja lahko to ponovno postane", je predsednica vlade optimistično zaključila svojo izjavo za javnost.